Kada update-ovati Joomla CMS?

Gotovo svaki administrator se našao pred dilemom dali updatovati Joomla CMS ili ne. Kakva je situacija danas? Koliko je kojih različitih Joomla na netu? Koje verzije su najzastupljenije? Više o tome saznajte u nastavku teksta ...

 

 

 

 

 

Opširnije: Kada update-ovati Joomla CMS?

Kako instalirati dodatni jezik na Joomla portal?

Dragi "joomlaši", sigurni smo da svi znate instalirati paket jezika na vaš portal, pa je ovo kratko uputstvo samo za one koji se prvi put s tim susreću, kako bi smo im malo olakšali.

Opširnije: Kako instalirati dodatni jezik na Joomla portal?

Plugin - Imagesizer

U procesu objavljivanja članka često se desi da morate promjeniti dimrnziju slike koju objavljujete zajedno sa tekstom članka. Odličan plugin za automatsku promjenu dimenzije slike u članku je ImageSizer.

Opširnije: Plugin - Imagesizer

Kreiraj svoju Joomla instalaciju!

 

Ukoliko imate potrebu da kreirate svoju ličnu Joomla CMS instalaciju koja bi sadržavala određeni predložak, modul, komponentu, formu i sl. u nastavku teksta možete saznati kako ...

 

 

Opširnije: Kreiraj svoju Joomla instalaciju!

JGoogle - Joomla Google APIs

Razvoj Joomla dodataka koji koriste Google API-je za prikaz podataka tipa gmaps, ganalytics, gcalendar i sl. natjerao je Aarona Schmidza, mladog programera i učesnika ovogodišnjeg Google Summer o Code 2012 naticanja da napravi JGoogle koji omogućava jedostavniju intereakciju između Google API-ja i Joomla frameworka.

Opširnije: JGoogle - Joomla Google APIs

YSlow dodatak za pretraživače

YSlow je dodatak za pretraživače pomoću kojega možete analizirati brzinu učitavanja vašeg portala ali i dobiti savjet kako unaprijediti brzinu učitavanja na osnovu Yahoo seta pravila za ubrzanje učitavanja portala.

 

Opširnije: YSlow dodatak za pretraživače 

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1878
Članci
432
Broj pregleda članaka
1631609

Socijala