Vremenska prognoza

U posljednje vrijeme dodaci koji omogućavaju prikazivanje vremenske prognoze doživjeli su ekspanziju. Danas možete pronaći veliki izbor komponenti za vremensku prognozu. Koje od njih su njbolje pročitajte u nastavku teksta.

 

U šumi dodataka za prikazivanje vremenske prognoze kao dodatak sa najboljom ocjenom nametnuo se jWeather.  jWeather je zapravo modul koji omogućava prikaz  vremenske prognoze. Ovaj modul koristi trenutne podatke sa portala www.weather.com za prikaz prognoze. Od nedavno ovaj modul više ne može besplatno koristiti podatke sa www.weather.com što će vjerovatno uticati na njegovu popularnost ukoliko autore ne promjene izvor podataka npr. koristeći Google weather servis koji je besplatan.

Osim jWeather sve veću popularnost doživljava i googleWeather, modul koji koristi podatke Google weather servisa. googleWeather je jako fleksibilan i moguće mu je jednostavno prilagoditi ili mjenjati dizajn da se uklopi u vaš Joomla portal.

 

Pregled svih dodataka za prikazivanje vremenske prognoze možete pronaći ovdje http://extensions.joomla.org/extensions/maps-a-weather/weather/weather-forecasts.

 

 

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1922
Članci
469
Broj pregleda članaka
3258107

Socijala