Joomla! Templates

Za sve one koji se bave dizajnom i predlošcima odlična besplatna knjiga i naša preoporuka za ove posljednje zimske dane :)

Knjiga Joomla! Templates autorice Angie Radtke donosi pregled kako razviti, dizajnirati ili izmjeniti predložak. Knjiga sadrži i teme kao što su HTML5, responsive dizajn i još dosta toga.

Link za preuzimanje: http://www.it-ebooks.info/book/1042/

Kako do grafičkih elemenata?

U pripremi dizajna neizbježna stvar je i izbor i priprema grafičkih elemenata (ikonica, podloga i sl.). U nastavku teksta vam donosimo pregled ponajboljih izvora besplatnih grafika koje možete koristiti za dizajn vašeg portala. Element su u izvornim formatima tako da se jednostavno mogu mjenjati i prilagođavati.

 

Opširnije: Kako do grafičkih elemenata?

Joomla dizajn u 2012.

 

Dizajn Joomla predložaka napreduje iz godine u godinu. Ponovo donosimo pregled najboljih preložaka i to za 2012.godinu kako onih komercijalnih tako i besplatnih (koje možete odmah snimiti).

Pročitajte više u nastavku teksta ...

 

Opširnije: Joomla dizajn u 2012.

Novi besplatni predlosci Tom serija

 

Bosanskohercegovačka Joomla zajednica vam donosi još dva predloška za Joomla! 1.5 CMS. U pripremi su i verzije za Joomla! 1.7 i 2.5. Više u nastavku teksta ...

 

 

 

Opširnije: Novi besplatni predlosci Tom serija

Novi besplatni predlošci

 

Joomla BiH tim je bio aktivan ovih dana i donosi vam 6 novih besplatnih predložaka koje možete koristiti i prilagoditi svojim potrebama. 

 

Opširnije: Novi besplatni predlošci

Dizajn alati - Firebug

Ukoliko se bavite dizajnom sigurno vam se desilo da treba da provjerite na brzinu kako bi portal na kojem radite izgleda kada bi slova na izborniku npr. bila crvena, ili kako bi portal izgledao kada bi pozadina bila crna.

Kako na brz i jednostavan način to uraditi koristeći Firebug saznajte u nastavku teksta ...

Opširnije: Dizajn alati - Firebug

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1922
Članci
469
Broj pregleda članaka
3205867

Socijala