CSS Gallery plugin

 

CSS Gallery je plugin za Joomlu! 1.5 koji omogućava prikaz galerije slika unutar sadržaja. Podržava glavne i najčešće korištene formate slika kao sto su .jpg, .png, .gif. Galerija moze biti smještena unutar teksta na bilo kom dijelu lijevo, desno, sredina, svaka galerija je kofigurabilna zasebno, nema ograničenja u brojčanom smislu galerija, svaka slika ima svoj zasebni link, radi bez JavaScripta. Trenutna verzija je 1.3.


Sama instalacija plugina se vrši preko administracijskog nivoa; pristupa se kao administrator i iz izbornika biramo Extensions-Install/Uninstall. Ako sve prođe kako treba, sistem nas obavještava da je plugin uspješno instaliran.


Prije samog kreiranja galerije potrebno je izvršiti još neke modifikacije. U meniju Extensions-Plugin Manager potrebno je omogućiti da plugin bude aktivan tj. staviti ga na enable, a nakon toga po želji iako nije obavezno izvršiti dodatne modifikacije u smislu odredivanja visine i širine galerije...Osnovne postavke su sasvim dovoljne.

Da bi kreirali našu galeriju trebamo odrediti koje ćemo slike koristiti a zatim te slike uploadovati u sistem. To se vrši u meniju Site-Media Manager; na demo folder Media-stories, kreiramo novi direktorij npr. slike i naše slike dodajemo u taj direktorij.


Da bi vidjeli našu novokreiranu galeriju unutar teksta kliknemo na željeno mjesto i dodamo kod:

{becssg}slike{/becssg}


gdje je slike novokreirani direktorij u kojem smo smjestili naše slike.

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1922
Članci
469
Broj pregleda članaka
3205810

Socijala