HIDER - sakrijte dijelove članka u zavisnosti od login statusa korisnika

HIDER

Pozdrav svim korisnicima Joomla.ba portala! Ovom prilikom ću vam predstaviti još jednu ekstenziju koja nam dolazi od dioscouri.com tima. Radi se o plaginu pod nazivom HIDER.

Piše: Bojan Nišević

HIDER je „content plugin“ koji vam omogućava da sakrijete dijelove članaka u osnovnoj komponenti za sadržaje Joomla! CMS-a. Ovo sakrivanje se vrši na osnovu login statusa posjetioca sajta. HIDER je jako jednostavan za upotrebu:

  • {reg} Ovaj tekst se prikazuje samo ulogovanim korisnicima.  {/reg}
  • {pub} Ovaj tekste prikazuje korisnicima koji nisu ulogovani. {/pub} .

Takođe možete sakriti tekst i na osnovu korisničke grupe:

  • {author} Samo korisnici iz Authors grupe.{/author}
  • {editor} Samo korisnici iz Editors grupe.{/editor}
  • {publisher} Samo korisnici iz Publishers grupe.{/publisher}
  • {manager} Samo korisnici iz Managers grupe.{/manager}
  • {admin} Samo korisnici iz Administrators grupe.{/admin}
  • {super} Samo korisnici iz Super Administrators grupe.{/super} .

Ovaj plugin ima i par nedostataka. HIDER ne radi hijerarhijski, tako da ako primjenite kod za autorsku grupu { author}{/author} samo će korisnici iz Authors grupe moći vidjeti tretirani sadržaj. Što znači da korisnici iz grupa koje su hijerarhijski iznad Authors grupe neće moći vidjeti taj sadržaj. Osim ovoga postoji još jedan nedostatak. Joomla ne pokreće plagin događaje (plugin events) kada renderuje  sadržaje u PDF-u ili RSS-u, pa tako ni ovaj plagin neće biti pokrenut. Bilo koji tekst čije je prikazivanje ograničeno HIDER plaginom biće prikazan u PDF-u i RSS-u. Realno ovo nije manjkavost HIDER plagina već Joomla jezgra, bilo koji plagin koji se odnosi na content neće biti pokrenut za PDF ili RSS.

HIDER možete skinuti na http://extensions.joomla.org/extensions/access-a-security/content-restriction/6004 , naravno ako se besplatno registrujete na dioscouri.com .

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1922
Članci
469
Broj pregleda članaka
3205888

Socijala