Kako nadograditi joomlu sa 1.5 na 1.7

joomla17
Sa Joomla 1.6 postupak nadogradnje je ugrađen u Joomla Framework što pospješuje i mogućnost nadogradnje na buduće verzije i tako mnogim administratorima olakšava posao u mnogome. Kao što već znate J 1.7 je ugledala svjetlo dana i u sebi sadrži taj famozni upgrade na "jedan klik", sigurnosna poboljšanja, neizravnu obradu članaka i još mnogo toga.

Međutim, postavljamo si pitanje preseljenja J1.5 na J 1.7 jer je većina, možda čak i preko 90% Joomla stranica danas na 1.5 verziji. Uputstva o ažuriranju i nadogradnji na svjeću 1.7 verziju možete vidjeti ovdje:

poboljšanja koja Vas očekuju u 1.7 verziji uključuju:

  • mogućnost kreiranja Search menija sa unaprijed definisanom Searh opcijom
  • bolji primjeri koda (urnek) za različite vrste dodataka (plug-in)
  • mogućnost automatske provjere valjanosti Vaših obrazaca tokom spašavanja što će omogućiti lakšu zaštitu protiv zlonamjernih napada
  • Članci se sada mogu automatski kontrolisati i preusmjeravati u odrene kategorije npr. sada mogu da pišem samo o novim Joomla rješenjima a ne i o dizajnu ili programiranju
  • jednostavno kopiranje i premještanje članaka kao što se do sada moglo sa Kategorijama i izbornicima (menijima)
  • višejezična poboljšanja

I što još na kraju reći. Nove stranice pravite na verziji 1.7, a stare, stare (mislim na J1.5 verziju) laganim korakom nadograđivati na noviju J1.7 kako ih vrijeme pregazilo ne bi.

Ko je na portalu?

Ko je na portalu: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Statistika portala

Posjetioci
1922
Članci
469
Broj pregleda članaka
2646567

Socijala