Joomla! 2.5

Ambiciozni plan da se Joomla! 2.5 objavi do kraja godine čini se ide po planu. Danas (12. decembra) je zadnji dan za testiranje a nova J! 2.5 će biti puštena u promet 20. decembra ove godine.

 Saznajte šta sve dobijamo i gubimo sa novom verzijom u nastavku teksta ...

 Pa krenimo iz početka. Verzija 2.5 je nastavak verzije 1.7.

Testnu verziju verzije 2.5 možete preuzeti na https://github.com/joomla/joomla-cms/downloads, a sve eventualne greške koje uočite možete prijaviti na http://joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker/?action=TrackerItemBrowse&tracker_id=8103. Spisak ideja koje bi trebal da se implementiraju u novu verziju možete pogledati na: http://ideas.joomla.org/forums/84261-joomla-idea-pool

Postoji dosta novih stvari u verziji 2.5 koje su popravljene. Novost je mogućnost ne slanja automatskog emaila u slučaju da ste se sami registrovali na portal tako da taj email ne trebate. Korištenje prijevoda za prikaz "syndicate modula", implementacija captcha provjere, provjera verzije baze podataka, novi način definisanja datuma objave sadržaja itd.

Podrška za verziju 1.5 važi do aprila sljedeće godine, a za verziju 1.7 do februara (vidi tabelu ispod). Podrška za verziju 2.5 će biti LTS (Long term support), tj. dugotrajna podrška.

 

 

 

Čičin članak: http://community.joomla.org/blogs/community/1525-last-steps-to-joomla-25.html